Gaffelåterkallelse

Återkallelse av framgaffel

Vi återkallar framgafflar på vissa av Nishikis hybridcyklar av modellår 2006-2013 . För oss på Nishiki är din säkerhet alltid i fokus när vi utvecklar och bygger våra cyklar. Så när ett problem uppstår gör vi allt som står i vår makt för att rätta till det. Därför återkallar vi nu en gaffel som sitter på flera av våra hybridmodeller byggda under åren 2006 till 2013.

Hur vet jag om min cykel berörs?

Har du en Nishiki hybrid från de åren ber vi dig identifiera den med hjälp av tabellen till höger. Kontrollera din cykelmodell och den sista bokstaven i cykelns ramnummer. Ramnumret hittas vanligtvis under cykelns vevparti (vänd cykeln upp och ner för att lättast hitta ramnumret). Om din cykel berörs av återkallelsen kontaktar du en av våra återförsäljare eller annan serviceverkstad för byte av gaffel. Arbete och material i samband med utbytet av gaffel är självklart helt kostnadsfritt för dig. Vi beklagar de eventuella besvär detta medför och ber om din förståelse för att säkerheten måste få högsta prioritet. Har du en modell som INTE finns med i listan till höger så berörs din cykel ej av återkallelsen, förutom Ultra Pro och Cross Road som du kan läsa mer om nedan.

Ultra Pro med annat ramnummer

Om din Ultra Pro inte har ett ramnummer som börjar med WN... kontaktar du oss på Unicykel med bild på din cykel för att avgöra om den omfattas av återkallelsen eller inte. Ta en tydlig bild från sidan på hela cykeln och skicka den till info@unicykel.se

Samtliga Cross Roads omfattas av återkallelsen

Oavsett ramnummer så omfattas din Cross Road av återkallelsen.

Gör magnettestet på din Hybrid Comp 2013

Hybrid Comp av årsmodell 2013 (med H som sista bokstav i ramnumret) fanns både med den berörda aluminiumgaffeln samt en stålgaffel som inte berörs. Ta en vanlig kylskåpsmagnet eller liknande och håll den mot framgaffeln. Om magneten fastnar på gaffeln har du en stålgaffel och kan tryggt cykla vidare. Om den inte fastnar kontaktar du en cykelverkstad för att få gaffeln utbytt. Är du osäker så kontaktar du en cykelverkstad.

Svarta ersättningsgafflar

Återkallelsen berör uppåt 40 olika färgställningar på cyklarna är det omöjligt att erbjuda gafflar i alla färger. Samtliga ersättningsgafflar är därför blanksvarta. Vi ber om er förståelse för detta och hoppas att ni liksom vi prioriterar säkerheten.

Länkar

Lathund för utbytet och vilka modeller som avses. Ladda ner pdf

Frågor och svar om återkallelsen och varför vi gör den. Ladda ner pdf

Krediteringsunderlag för verkstaden efter gaffelutbytet. Ladda ner pdf

Hos Nishiki får du

5 års garanti på ram
Svensk design och kvalitet
Återförsäljare över hela landet
3 års garanti på Promovec batteri och motor