Skötsel & underhåll

Att äga en Nishiki är ett sant nöje eftersom den ger dig oändligt många underbara stunder. Att sköta om sin Nishiki är också ett nöje, förutsatt att du gör rätt saker. Din Nishiki är ett stycke teknisk fulländning. Byggd av moderna material och med kompromisslös funktion, i en gedigen hantverkstradition. Sköter du din Nishiki på ett korrekt sätt kommer den att hålla länge, länge.

Skötsel

Minst en gång om året bör cykeln lämnas till fackman för noggrann service. För att en cykel skall fungera problemfritt krävs att den hålls ren och att den servas med jämna intervaller.  

Tvätta aldrig cykeln med kraftig vattenstråle såsom högtryckstvätt, då vatten kan tränga in och skada kullager i nav och vevparti m.m. Använd en ren trasa eller svamp och spola av cykeln utan att rikta vattenstrålen direkt mot lagringar i nav, vevhus, kedjekrans m.m. Glöm ej att smörja kedjan efter tvätt.

Enklare översyn (se 'Underhåll') kan man givetvis utföra själv. Gör man det har man minimerat risken för att cykeln plötsligt havererar på grund av ojusterade växlar och bromsar eller glappande lager m.m. 

Underhåll

Följande underhåll bör du göra minst en gång per månad vid regelbunden användning av cykeln.

  • Rengör cykeln
  • Kontrollera att följande komponenter sitter fast ordentligt och inte ser skadade ut. Sadel, sadelstolpe, styre, styrstam, hjul, däck, framgaffel, pakethållare, stöd, skärmar samt reflexer och lampor.
  • Smörj kedjan. Glöm ej att torka av överflödig olja!
  • Kontrollera bromsklossarnas förslitning samt att de tar jämt och rakt.
  • Kontrollera att följande lager är justerade och inte glappar. Styrlager, vevlager, hjullager fram och bak.
  • Kontrollera att hjulen är raka, hela och sitter ordentligt fast samt att de inte ligger an mot fälgbroms.
  • Kontrollera att däck, fälg och kedja inte är utslitna.
  • Rengör och smörj fjädrande framgaffelns inre gaffelben.

Hos Nishiki får du

5 års garanti på ram
Svensk design och kvalitet
Återförsäljare över hela landet
3 års garanti på Promovec batteri och motor