Vår historia

Nishiki gör cykling till en upplevelse. När vi bygger våra cyklar gör vi det med ett större mål än att tillverka och sälja produkter. Vi har en ambition att göra cykling roligare och smidigare, att varje detalj och varje komponent ska vara noga utvald för att maximera din känsla bakom styret.

Vårt arv

När man hör namnet Nishiki kanske man inte omedelbart tänker svensk design och småskaligt hantverk. Men när man får reda på att märket har sina rötter i Kobe i Japan och att historien om det svenska Nishiki började redan 1981 på företaget Kawamura med import av landsvägsramar, ja då förstår man lite bättre.

Det var så historien om det svenska Nishiki började. Idag äger vi rätten till varumärket själva och försöker att kombinera hantverkstraditioner, moderna material, nyskapande design och kompromisslös funktion i en liten verkstad på Hisingen i Göteborg. Samtliga cyklar är helt och hållet framtagna för våra svenska förhållanden och ska ge dig körglädje varje dag.

Vi jobbar kontinuerligt med utveckling av både detaljer och modeller. I vår verkstad där vi bygger många av modellerna, finns inget löpande band, bara rent och skärt hantverk. Men så drivs också Nishiki av eldsjälar som älskar cyklar.

Geometri

När vi ritar våra cyklar lägger vi stor vikt vid geometri. Med rätt matematiska formler och noga uträkningar försöker vi skapa den perfekta balansen. Det handlar om millimetrar. Petigt kan man kanske tycka. Men för oss är det mer än viktigt. Det är vårt allt. För oss är cyklar inte bara ett transportmedel, det är vår livsstil.

För att göra vardagen enklare använder vi noga utvalda komponenter även till våra hybridcyklar. Det ska inte behöva vara tungt att trampa upp för en backe. Vill man pendla till och från jobbet varje dag ska vara ett nöje. Och i allt det här noga uträknade konstruktionstänkande låter vi geometrins vinklar och former möta våra designdrömmar.

Det är också därför det är viktigt för oss att bygga våra cyklar för hand. Det är viktigt att våra cyklar blir monterade med omsorg och att vi kan lägga ner den tid som krävs för att göra ett gott hantverk. 

Erfarenheten från elitcyklingsvärlden märks tydligt på om hur cykeln är lika snygg som den är praktisk. En strävan att hela tiden hitta balans mellan estetik och funktion där geometri och skönhet möts.  Det som från början är utvecklat för elitcyklister gör som sagt vardagen enklare för alla som cyklar på en Nishiki, oavsett modell och användningsområde. 

Från början försökte vi vara bäst inom alla segment och erbjuda alla modeller, men insåg rätt snabbt att där var vi ute och cyklade. Och när vi ställde oss frågan vad vi verkligen brinner för, vad vi kan utan och innan, då blev det inte svårt att välja och framförallt välja bort. Vi nischade oss helt enkelt på sportiga cyklar. Nu är alla våra cyklar tillverkade i nära samarbete cykelentusiaster med höga krav och stora förväntningar.

Tillverkning

Nishiki är ett av märkena från Unicykel i Göteborg. Unicykel har tillverkat cyklar sedan 1982 och är idag en av Sveriges största cykelgrossister. Förutom Nishiki producerar de också varumärkena Avenue, Bike by Gubi, Centurion, MBKPrincipia, Raleigh och Winther tillsammans med det danska systerbolaget HF Christiansen A/S. Se mer på www.unicykel.se

Hos Nishiki får du

5 års garanti på ram
Svensk design och kvalitet
Återförsäljare över hela landet
3 års garanti på Promovec batteri och motor