City 501

Specifikationer

Ram Reducerad aluminiumram 6061-T6 med invändig vajerdragning
Material Aluminium
Framgaffel Aluminium 6061 T-6 för skivbroms, 1 1/8"
Ramfãrg Polarsilver
Grafikfãrg Grå
Växlar 18
Framväxel Shimano Acera T3000
Bakväxel Shimano Acera T3000 SGS
Vevlager Shimano
Frambroms Tektro HD-M275 hydraulisk skivbroms
Bakbroms Tektro HD-M275 hydraulisk skivbroms
Styrlager FSA No.11AGY 1 1/8"
Handtag Ergonomiskt, greppvänligt med låsring
Sadelstolpe Nishiki aluminium 30,4x350mm svart
Hjulstorlek 28in (700)
Däck Schwalbe Streetpac 37-622
Vikt 14,5kg
Ämnad för City
Skivbromstyp 6-bult
{{($ctrl.showAllOption ? 'Search.Facets.ShowFewer' : 'Search.Facets.ShowAll') | translate }}

En riktigt fin och mångsidig pendlarcykel. Den är konstruerad så att du sitter bekvämt samtidigt som du kan cykla effektivt. Vår egenutvecklade ram med integrerade skärmar och pakethållare ger City 501 ett sportigt och stiligt utseende. Med 18 växlar tar du dig smidigt upp för branta backar och med pålitliga hydrauliska skivbromsar kommer du dessutom tryggt och säkert ner.

{{'b2c.Catalog.ProductDetails.Print' | translate}}

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och specifikationsändringar

Storleksguide

Ram / Gaffel

Vi har jobbat för att cykeln ska bli så lätt som möjligt, helt enkelt för att det ska bli smidigare både när du cyklar och när du ska lyfta eller flytta din cykel. Därför bygger vi våra city-cyklar på lätta aluminiumramar. Även gaffeln är av aluminium vilket sänker vikten ytterligare. Växlarnas vajrar dras inuti ramen. Förutom att det blir väldigt snyggt så skyddas vajrarna också mot smuts, salt och väta vilket gör att växlarna fungerar bättre.

Geometri / Sittställning

På våra city-cyklar sitter du bekvämt men får ändå en position på cykeln som ger en effektiv körställning. Tanken är att sittställningen skall anpassas så att det inte är någon höjdskillnad mellan sadel och styre. Då sitter du relativt upprätt men kraften från pedalerna används effektivt och du får komfortabel och rolig cykling. För att uppnå detta är city-cyklarna utrustade med komfortstyre och justerbar styrstam

Växelgrupp

Shimano Acera

Shimano Acera är en utvändiga växlar skapade för den aktiva cyklisten. Acera är snabb, enkel och precis, vilket säkerställer optimal prestanda. Dessutom är växlarna extra robusta och kräver minimalt underhåll. Med Acera behöver du inte vara rädd för att pressa din cykel, oavsett tid på året.

Hjul / Däck

Hjulen till våra Nishiki-cyklar bygger vi med förstärkta ekrar och vår egenutvecklade asymmetriska fälg. Fälgens profil gör hjulen starkare genom att jämna ut ekerspänningen mellan höger och vänster sida. Dessutom är fälgens vikt låg. På hjulen monterar vi punkteringsskyddade däck som med rätt däcktryck även skyddar mot vassa föremål och grus, allt för att du ska få så bekymmersfri cykling som möjligt. Håll däcken väl pumpade så står de pall för det mesta och du får en fantastiskt lättrullande cykel som gör dig glad varje gång du trampar iväg.

Däck

Schwalbe Road Cruiser K-Guard

Schwalbe Road Cruiser K-Guard-däck är designade för tung användning på asfalt som touringcykling. Road Cruiser K-Guard bygger på robusthet och består bl.a. av dubbelfoder för optimal prestanda. Dessutom använder däcken den punkteringsskyddande K-Guard-tekniken, så att du aldrig behöver oroa dig för punktering.

Vinterdäck

För att du ska kunna använda din city-cykel året runt bör du byta till dubbade däck när frosten kommer. Vi rekommenderar Schwalbe Winter 35x622. Tänk på att ha lite lägre däcktryck om det är isigt, så får dubbarna bättre fäste.

Praktiska funktioner

Atran Velo System (AVS)

Atran Velo System (AVS) är ett prisbelönt system för fastsättning av tillbehör i form av både främre och bakre korgar eller väskor för cyklar. AVS-systemet kännetecknas av att det är användarvänligt och intuitivt. Det är lätt för användaren att förstå hur systemet fungerar och hur korgar och väskor förblir säkert fastspända vid cykeln under körning. Detta är tack vare Atran Velo och co-designer Semcons utmärkta design och öga för detaljer. Flexibiliteten i detta AVS-system gör det enkelt att byta korg eller väska eller ta bort den helt. Denna cykel levereras med AVS-pakthållare bak. Tillbehör som korg eller väska köpes separat och ingår ej.

Läs mer om AVS
Ramstorlek 18" 21"
Reach (mm) 372,24 377,17
Stack (mm) 597,79 620,90
Trail (mm) 78,05 71,54
Top tube length (mm) 555 567
Seat tube length (mm) 465 533
Chain stay length (mm) 445 445
Wheel base (mm) 1059,27 1061,21
BB drop (mm) 55 55
Head tube length (mm) 160 180
Seat tube angle 73 73
Head tube angle 70 71

 

 

 

Hos Nishiki får du

5 års garanti på ram
Svensk design och kvalitet
Återförsäljare över hela landet
3 års garanti på Promovec batteri och motor