City 601

Specifikationer

Ram Reducerad aluminiumram 6061-T6 med invändig vajerdragning
Material Aluminium
Framgaffel Aluminium 6061 T-6, med integrerad gaffelkrona, för skivbroms, 1 1/8"
Ramfãrg Pinosvart
Grafikfãrg Grå
Växlar 20
Framväxel Shimano Tiagra 4700
Bakväxel Shimano Tiagra RD-4700 GS
Vevlager FSA TH-BB7420 STSQ, 110,5mm
Frambroms Shimano BR-MT200 hydraulisk skivbroms
Bakbroms Shimano BR-MT200 hydraulisk skivbroms
Styrlager FSA No.11AGY 1 1/8"
Handtag Ergonomiskt, greppvänligt med låsring
Sadelstolpe Nishiki aluminium 30,4x350mm svart
Hjulstorlek 28in (700)
Däck Schwalbe Road Cruiser 37-622
Vikt 13,6kg
Ämnad för City
Skivbromstyp CenterLock
{{($ctrl.showAllOption ? 'Search.Facets.ShowFewer' : 'Search.Facets.ShowAll') | translate }}

Formgivaren Fredrik Rudenstam skapade en snabb pendlarcykel med finstämd balans mellan komfort och verkningsgrad. Cykeln är ritad så att du kan cykla effektivt men samtidigt sitter bekvämt. Med 20-växlad drivlina och Shimano hydrauliska bromsar är 601:an den mest avancerade City-cykeln i sortimentet. En unik svensk modell som handbyggs med omsorg i Göteborg.

{{'b2c.Catalog.ProductDetails.Print' | translate}}

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och specifikationsändringar

Storleksguide

Handbyggd i Göteborg

Den här cykeln bygger vi i vår verkstad på Hisingen, där vi skruvar ihop alla våra svenskbyggda modeller. Här har vi byggt allt från de mest avancerade tävlingscyklarna till pendlarcyklar att hämta på dagis med. Det vi har lärt oss av att utveckla elitcyklar har smittat av sig på hela sortimentet. Vi väljer ut de bästa kvalitetsdelarna från hela världen och använder all vår erfarenhet för att göra riktigt välbyggda cyklar.

Ram / Gaffel

Vi har jobbat för att cykeln ska bli så lätt som möjligt, helt enkelt för att det ska bli smidigare både när du cyklar och när du ska lyfta eller flytta din cykel. Därför bygger vi våra city-cyklar på lätta aluminiumramar. Även gaffeln är av aluminium vilket sänker vikten ytterligare. Växlarnas vajrar dras inuti ramen. Förutom att det blir väldigt snyggt så skyddas vajrarna också mot smuts, salt och väta vilket gör att växlarna fungerar bättre.

Geometri / Sittställning

På våra city-cyklar sitter du bekvämt men får ändå en position på cykeln som ger en effektiv körställning. Tanken är att sittställningen skall anpassas så att det inte är någon höjdskillnad mellan sadel och styre. Då sitter du relativt upprätt men kraften från pedalerna används effektivt och du får komfortabel och rolig cykling. För att uppnå detta är city-cyklarna utrustade med komfortstyre och justerbar styrstam

Växelgrupp

Shimano Tiagra

Shimano Tiagra är en intuitiv växelgrupp för den mångsidiga cyklisten. Tiagra är inte bara en högpresterande växelgrupp, den är också ovanligt lätt att leva med och kräver minimalt med underhåll. Oavsett om du cyklar i vardagen, på fritiden eller båda så hanterar Tiagra sin uppgift på hög nivå.

Hjul / Däck

Hjulen till våra Nishiki-cyklar bygger vi med förstärkta ekrar och vår egenutvecklade asymmetriska fälg. Fälgens profil gör hjulen starkare genom att jämna ut ekerspänningen mellan höger och vänster sida. Dessutom är fälgens vikt låg. På hjulen monterar vi punkteringsskyddade däck som med rätt däcktryck även skyddar mot vassa föremål och grus, allt för att du ska få så bekymmersfri cykling som möjligt. Håll däcken väl pumpade så står de pall för det mesta och du får en fantastiskt lättrullande cykel som gör dig glad varje gång du trampar iväg.

Däck

Schwalbe Road Cruiser K-Guard

Schwalbe Road Cruiser K-Guard-däck är designade för tung användning på asfalt som touringcykling. Road Cruiser K-Guard bygger på robusthet och består bl.a. av dubbelfoder för optimal prestanda. Dessutom använder däcken den punkteringsskyddande K-Guard-tekniken, så att du aldrig behöver oroa dig för punktering.

Vinterdäck

För att du ska kunna använda din city-cykel året runt bör du byta till dubbade däck när frosten kommer. Vi rekommenderar Schwalbe Winter 35x622. Tänk på att ha lite lägre däcktryck om det är isigt, så får dubbarna bättre fäste.

Ramstorlek 18" 21"
Reach (mm) 372,24 377,17
Stack (mm) 597,79 620,90
Trail (mm) 78,05 71,54
Top tube length (mm) 555 567
Seat tube length (mm) 465 533
Chain stay length (mm) 445 445
Wheel base (mm) 1059,27 1061,21
BB drop (mm) 55 55
Head tube length (mm) 160 180
Seat tube angle 73 73
Head tube angle 70 71

 

Hos Nishiki får du

5 års garanti på ram
Svensk design och kvalitet
Återförsäljare över hela landet
3 års garanti på Promovec batteri och motor